Grote brand na uren onder controle

De brandweer is nog steeds druk bezig een brand te bestrijden in een complex in aanbouw in Apeldoorn. Het vuur woedde afgelopen nacht op de begane grond en op de eerste etage. Later in de ochtend is opnieuw brand ontstaan. De oorzaak is niet bekend.

,,Het is een hele lastige brand. Een kraan is ingezet om het gebouw uit elkaar te trekken om zo beter te kunnen blussen. We vermoeden dat het hele pand gesloopt moet worden. Dat heeft mede te maken met het feit dat hete rook tussen de muren gaat zitten en er dan alsnog brand kan uitbreken”, aldus woordvoerder van de brandweer, Robert Spijkerman.

De gemeente Apeldoorn gaat tekstkarren op de weg plaatsen met informatie over de brand. Bezorgde omwonenden weten op deze manier dat de brandweer bezig is het vuur te blussen, aangezien dit vanaf de weg niet goed te zien is.

Een voorbijganger deed de ontdekking rond 03.30 uur aan de Laan van Groot Schuylenburg, op het terrein van ‘s Heerenloo. Brandweerlieden hadden moeite om bij de brand te komen omdat in het pand de trap nog ontbreekt. Ook de omliggende bomen maakten het de brandweer moeilijk om de hoogwerker goed neer te zetten.

Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde was al snel de conclusie dat het vuur woedde in een spouwmuur. Meerdere houten platen zijn vervolgens verwijderd om de vlammen te doven, maar die sloegen al snel naar buiten. Hoewel de brandweerlieden het vuur in de nacht onder controle kregen is er rond 08.30 uur opnieuw brand ontstaan.

Door de brand ontstond veel rookontwikkeling. Dit trok over de Zutphensestraat in de richting van de wijk Woudhuis. Aan omwonenden wordt het advies gegeven om ramen en deuren dicht te houden.

Brontekst: De Stentor