Politiewagen met spoed onderweg naar inbraakmelding botst op tegenligger

VIDEO Een politiewagen is vanmiddag in Apeldoorn hard in botsing gekomen met een personenauto. De agent was met spoed onderweg naar een melding toen het misging.

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt tussen de Ravenweg en de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn. Een agent, werkzaam als hondengeleider, botste op het kruispunt hard op een andere auto. Beide voertuigen raakten door de klap flink beschadigd.

De agent was met zijn diensthond onderweg naar een melding van een verdachte situatie aan de 1e Wormenseweg, slechts een paar honderd meter verderop. Mogelijk zou het hier gaan om een inbraak. Volgens de politie moest de agent, die reed met zwaailichten en sirene, uitwijken vanwege een onverwachte manoeuvre van een andere weggebruiker. Daarop botste hij hard op een tegemoetkomende auto.

De klap die volgde was groot. Het bleef echter vooral bij blikschade. De vrouwelijke bestuurder van de auto is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook de agent en zijn diensthond hielden geen verwondingen aan het ongeluk over. Hij is opgehaald door zijn collega’s.

De weg blijft nog enige tijd dicht vanwege het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Zoals dat gaat wanneer de politie zelf bij een ongeval betrokken is, doen leden van een andere eenheid dit onderzoek. In dit geval team IJsselland.

Aan de 1e Wormesseweg is nog gezocht naar de aanleiding van de verdachte situatie. Er is echter niemand aangetroffen.