Politie doet remproeven na dodelijk ongeluk waarbij fietser 20 om het leven kwam

APELDOORN – De politie heeft dinsdag een reconstructie gedaan van een ongeluk in Apeldoorn waarbij een 20-jarige fietser om het leven kwam. De hoogst gereden snelheid tijdens de remproeven lag rond de 100 kilometer per uur.

Het fatale ongeval gebeurde op 24 november op de Zutphensestraat. De weg werd vanwege de reconstructie deels afgesloten. De politie deed onder meer een remproef om te kijken wat de gereden snelheid was om het moment van het ongeluk. De hoogst gereden proef was zo’n 96 kilometer per uur. Het duurde in totaal zo’n anderhalf uur.

Bij het ongeluk kwam de fietser uit Apeldoorn bij de spoortunnel in botsing met een auto. Die werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit de gemeente Voorst.

De resultaten van het de reconstructie worden meegenomen tijdens het onderzoek van het openbaar ministerie.