Snelweg richting Apeldoorn dicht vanwege ernstig ongeluk

Op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn heeft ter hoogte van Terschuur een ernstig ongeluk plaatsgevonden tussen meerdere voertuigen, waaronder een vrachtwagen.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur in de rijrichting van Apeldoorn. Door een nog onbekende oorzaak knalde een bedrijfsbusje achterop zijn voorganger die vervolgens weer doorschoot. Drie voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook de vrachtwagen liep wat schade op aan de achterzijde.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere brandweerwagens en ambulances, kwam er ook een traumahelikopter ter plekke. De brandweer heeft een bestuurder uit zijn auto moeten bevrijden door de deur te forceren. De bestuurder wordt momenteel nagekeken door het ambulancepersoneel.

Bij het ongeluk raakte meerdere mensen gewond. Het ambulancepersoneel ontfermd zich momenteel over hen. Een van de gewonde zou zwaargewond zijn geraakt.

De weg tussen Amersfoort en Apeldoorn is afgesloten.