Politie neemt 950 kilo vuurwerk in beslag bij vuurwerkcontrole langs de grens bij Duitsland

De politie heeft vandaag een grote vuurwerkcontrole gehouden langs de A12 bij Zevenaar. Automobilisten die vanaf Duitsland Nederland binnen reden werden steekproefsgewijze van de snelweg geplukt en naar een controle plaats geleidt.

De controle begon al rond 09.00 uur vanochtend. De politie heeft de gehele ochtend en middag tientallen automobilisten gecontroleerd. De politie laat via Twitter weten dat er uiteindelijk aan zo’n 950 kilo aan vuurwerk in beslag is genomen.

Het vervoeren van legaal vuurwerk (vuurwerk wat ook in Nederland is toegestaan) is niet verboden. Wel mag je maar 25 kilo per auto vervoeren en daar is waar het bij de meeste automobilisten die gecontroleerd werden fout ging.

Het in beslag genomen vuurwerk wordt vernietigd.

Foto’s politie Gelderland