Vrouw ernstig gewond door ongeluk op A1 bij Apeldoorn, snelweg volledig dicht

APELDOORN/A1 – Op de A1 ter hoogte van afrit Apeldoorn-Zuid is een fors ongeluk gebeurd in de richting van Deventer. De snelweg is afgesloten voor de hulpverlening.

Rond 19:25 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten. Een automobiliste kwam door een nog onbekende oorzaak in de middenberm terecht en maakte een stuur correctie hierdoor vloog zij tegen de vangrail aan de andere kant van de snelweg. Door de klap knalde zij met haar auto weer op de snelweg en werd zij vol geramd door een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen deed er alles aan om een botsing te voorkomen maar ondanks dat botste hij dus vol tegen de tollende auto.

Al snel werden er meerdere ambulances en brandweerwagens naar de ongevalslocatie gestuurd. Ook werd er een traumateam vanuit Amsterdam opgeroepen. De snelweg is in de richting van Deventer afgesloten voor onderzoek.

Bij het ongeval raakte de bestuurster van de personenauto bekneld en gewond. Deze moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd waarna zij met spoed naar het ziekenhuis in Utrecht is gebracht.

Volgens Rijkswaterstaat gaat het politieonderzoek tot nog zeker 22:00 uur duren. Verkeer kan het beste omrijden via Barneveld en Arnhem over de A30, A12 en A50.