Automobilist vliegt uit de bocht en ramt lantaarnpaal op A50 bij Apeldoorn

Een automobilist is zondag in de vroege ochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A50 bij Apeldoorn. De man raakte in de bocht van de afrit de macht over het stuur kwijt en botste op een lantaarnpaal langs de weg.

Het ongeluk gebeurde rond 04.45 uur ter hoogte van afrit Teuge. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de bestuurder. Hij zat alleen in de auto. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plekke behandeld en onderzocht waarna werd besloten dat de man zelfstandig naar de eerste hulp moest om zich verder naar te laten kijken.

De afrit was vanwege het ongeluk zeker een uur afgesloten. Automobilisten moesten daarom doorrijden naar afslag Apeldoorn Noord om daar vervolgens te keren en via de andere rijbaan naar afrit Teuge te rijden.

De auto van de man raakte zwaar beschadigd en moest door een berger worden afgesleept. De lantaarnpaal waar de man met zijn auto op botste is door de klap volledig uit de grond los gekomen. Rijkswaterstaat laat een monteur langs komen om de kabels veilig te stellen en de lantaarnpaal zo snel mogelijk te vervangen.