Automobilist richt ravage aan op A1 bij Uddel; geluidsinstallatie van ruim 30.000 euro gaat verloren

Uddel- Op de A1 ter hoogte van Uddel heeft zaterdagavond vlak voor middernacht een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s, een van de auto’s sloeg na de aanrijding over de kop.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 op de A1 van Apeldoorn richting Amersfoort, vlak na afrit Kootwijk ging het mis. Door een nog onbekende oorzaak botste de bestuurder van de Kia achterop de aanhanger van zijn voorganger, waarna deze over de kop sloeg. Door de klap maakte de bestuurder die de aanhanger trok een stuurcorrectie waarna de aanhanger schaarde. In de aanhanger lagen voor zeker zo’n 30.000 euro aan muziekinstallatie. Deze kan als verloren worden beschouwd.

Na de aanrijding kwamen de hulpdiensten, waaronder de brandweer en meerdere ambulances met spoed ter plaatse. Niemand bleek bekneld te zitten. Twee mannen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel maar raakten volgens de aanwezige agenten wonder boven wonder niet gewond.

Volgens een van de betrokkenen was de auto met aanhanger (waar de muziekinstallatie in stond) onderweg vanaf Apeldoorn richting Nieuwegein omdat daar de muziekinstallatie nodig was bij een optreden. Dat optreden is vanwege het ongeluk gecanceld.)

De twee personenauto’s en aanhanger moesten door een berger worden afgesleept. Alle drie de voertuigen zullen naar alle waarschijnlijkheid kunnen worden afgeschreven.

Door de aanrijding lag de snelweg bezaaid met brokstukken en glas. Ook lagen de muziekboxen verspreidt over de weg. Hierdoor werd de snelweg lange tijd volledig afgesloten totdat de weg weer vrij was.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De politie heeft daar onderzoek naar gedaan. De bestuurder van de Kia is meegenomen naar het bureau omdat deze bij een blaastest teveel blies. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed aldus de politie.