Fietsster gewond na botsing in Apeldoorn

Een fietsster is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Even voor acht uur ging het mis toen de fietsster de weg over wilde steken en daarbij de automobilist over het hoofd zag. De vrouw botste hard op de auto en kwam ten val. Omstanders schoten direct te hulp en belden 112. De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde vrouw. Na behandeling in de ambulance werd zij overgebracht naar het ziekenhuis.

De automobilist is erg geschrokken en heeft een verklaring afgelegd bij de politie. De voorruit van de auto liep een forse barst op. Ook de fiets van het slachtoffer liep behoorlijk wat schade op en wordt tijdelijk gestald bij een naastgelegen woning.

Vanwege het ongeluk was een deel van de weg tijdelijk afgesloten. Verkeer werd langs het ongeval heen geleid.