Politie pakt 20 jarige man op voor overval op Spar in Apeldoorn

De politie heeft een 20 jarige man aangehouden als verdachte voor de overval op de Spar supermarkt aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. De man zit nog vast.

Afgelopen weekend werden drie winkels in Apeldoorn overvallen. Zondag aan het einde van de middag, vlak voor sluitingstijd werd de Spar supermarkt overvallen. De verdachte ging er vandoor maar werd niet veel later gespot door een agent. De overvaller was zijn kleding aan het omwisselen. Bij het zien van de agent ging de verdachte er vandoor en sprong over een hekwerk van een begraafplaats. Agenten omsingelden het terrein en een politiehelikopter zocht het gebied met behulp van een warmtebeeldcamera af. De verdachte bleek helaas al te zijn ontkomen.

Omdat de politie inmiddels wist wie de verdachte was, kon deze later alsnog worden aangehouden. De recherche doet onderzoek naar de overvallen. Daarbij wordt ook gekeken of er een link is tussen de overige twee overvallen.