Brandende zendmast langs A50 bij Loenen

De brandweer is afgelopen nacht groots uitgerukt wegens een brandende zendmast langs de A50 bij Loenen. De brand werd ontdekt door een automobilist die over de snelweg reed.

Rond 03.20 uur zag een automobilist flinke vlammen in de zendmast langs de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn waarop hij de brandweer alarmeerde. Die rukte groots uit. Bij aankomst van de brandweer zaten de vlammen op zo’n 15 meter hoogte in de mast. Met behulp van een hoogwerker wist de brandweer de vlammen te bestrijden. Tijdens het blussen daalde flinke vonken naar beneden.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat hier bij deze zendmast brand heeft gewoed. Op 17 december gingen er in één nacht twee zendmasten in vlammen op langs de A50. Deze zendmast bij Loenen en één zendmast paar kilometer verderop bij Beekbergen langs de A50. De politie houdt net zoals de vorige keer rekening met brandstichting. De forensische opsporing gaat woensdag in de loop van de ochtend onderzoek doen.

De zendmast heeft door de brand forse schade opgelopen. De kabels zijn gesmolten en het onderstel is flink weg gebrand.