Vuurwerkbom met kogels aangetroffen in Apeldoornse woning: EOD ter plaatse

In Apeldoorn is zaterdagmorgen een verdacht pakketje gevonden dat meldt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is gearriveerd om het pakketje te onderzoeken. Politie roept mensen op uit de omgeving te blijven.

Het pakketje is aangetroffen in een woning aan de Laan van Orden in Apeldoorn. Hulpdiensten zijn aanwezig ter ondersteuning van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie. De bewoners van het huis waarin het verdachte object ligt, zijn niet thuis.

De politie was vanmorgen in de woning aanwezig vanwege een lopend onderzoek dat meldt de Stentor. Agenten stuitten toen op een soort vuuwerkbom met aan de buitenkant vastgemaakte kogeltjes. Het gaat om een zelf in elkaar geknutselde bom.

Volgens de teamleider van de Explosievenverkennerseenheid (TEV) was er geen direct gevaar voor de omgeving. Wel moesten buurtbewoners binnenblijven.

Over het lopende politieonderzoek wilde de TEV geen mededelingen doen, omdat de zaak niet is afgerond. Ook kon hij niet vertellen of er aanhoudingen zijn verricht.