Uitslaande woningbrand in Apeldoorn; twee gewonden

Aan de Zinkweg in de Apeldoornse Metaalbuurt heeft vanochtend een grote uitslaande woningbrand gewoed. Twee bewoners raakte bij de brand gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis

Rond 05.00 uur werd de brand ontdekt. Buurtbewoners werden wakker van glasgerinkel en een hoop geschreeuw waarna zij gingen kijken. Zij zagen de vlammen bij de buren uit het dak slaan waarna zij direct 112 belden. De brandweer rukte direct met groot materieel uit. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen kwamen met spoed ter plaatse.

Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen al meters hoog uit het dak van de hoekwoning. De brandweer wist door snel optreden te voorkomen dat de vlammen doorsloegen naar de naastgelegen woningen. Wel liepen deze woningen forse rookschade op.

De bewoners van de woning, werden nagekeken in twee met spoed ter plaatse gekomen ambulances. Ja onderzoek ter plekke werden zij overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand zal naderhand worden onderzocht.

De zinkweg was vanwege de brandbestrijding afgesloten.