Automobilist slaat meerdere malen over de kop en belandt met auto langs afrit A1 in droge sloot

Een automobilist is maandagavond met zijn auto meerdere malen over de kop gevlogen bij een eenzijdig ongeluk op de afrit van de A1 bij Beekbergen. De man raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 23.30 uur nadat de bestuurder tijdens het nemen van de afrit links in de berm een paaltje raakte, toen de man probeerde terug te sturen de weg op raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam hij met zijn voertuig rechts in de berm waarna hij meerdere malen over de kop sloeg en onderaan het talud in een droge sloot tot stilstand kwam. De man kon zelfstandig uit de auto komen.

De gealarmeerde hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst troffen zij de zwaar beschadigde auto, die enkele tientallen meters van de snelweg aflag in de droge sloot aan.

Agenten namen van de bestuurder een verklaring op. Ook moest de man een alcohol en drugstest afleggen maar uit beide testen bleek dat de man niet onder invloed was.

Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft de man onderzocht in de ambulance waarna zij besloten hem over te brengen naar het Gelre ziekenhuis voor verdere behandeling.

De zwaar beschadigde auto moest door een berger worden afgesleept.