Inbrekers op heterdaad betrapt en na korte zoektocht aangehouden

Twee inbrekers zijn dinsdagavond in Apeldoorn op heterdaad betrapt toen zij zich begaven op het terrein waar op dit moment nieuwbouwwoningen klaar gemaakt worden. Buurtbewoners hoorden gestommel uit de woningen komen en zagen een auto met daarop een lader voor de nieuwbouwwoningen staan. Ze vertrouwden het niet en de belde de politie.

Zeker zes politiewagens en meerdere auto’s van de Koninklijke marechaussee kwamen met spoed ter plaatse aan de Van Baerstraat in Apeldoorn Noord. Bij aankomst van de politie sloegen twee verdachten op de vlucht en verstopten zich in de struiken langs de Dommeweg, met behulp van twee politiehonden werden de verdachten, twee mannen aangetroffen en aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Agenten zochten in de omgeving naar bewijsmateriaal en zochten ook de nieuwbouwwoningen af om te kijken wat de verdachten precies hadden gedaan. Vermoedt wordt dat het gaat om koperdiefstal.

De auto van de verdachten wordt door een berger afgesleept voor onderzoek.

De politie is blij dat de omwonenden alert waren waardoor nu twee inbrekers konden worden aangehouden.