Jongen 19 verdronken in Grote Gracht Zutphen

In een water langs de Louisesingel in het centrum van Zutphen is een 19 jarige jongen te water geraakt en niet meer boven gekomen. Hulpdiensten waren massaal aanwezig.

Rond 13.15 uur kwam de melding binnen. De brandweer rukte direct uit met meerdere duikers en boten. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Deze landde in de directe omgeving. Een politiehelikopter vloog boven het water (de Grote Gracht) en zocht mee vanuit de lucht naar de jongen.

De jongen wilde zwemmen in de grote gracht en was samen met een vriend. De jongeman kwam niet meer boven na een duik.

De brandweer heeft met sonar boten gezocht en ook zijn er duikers te water gegaan. Op de kant stonden meerdere ambulances klaar en het mobiel medisch team om medische hulp te bieden op het moment dat het lichaam gevonden zou worden. Ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten, overleed de jongeman ter plekke. De politie spreekt van een noodlottig ongeval.