Appartement onbewoonbaar na hevige brand in Apeldoornse flat

Flinke rookontwikkeling boven de wijk Orden, vele mensen vroegen zich af waar dat vandaan kwam. In een appartement aan de Mauvestraat was zondagmiddag een uitslaande brand ontstaan. Niemand raakte gewond.

Rond 13.20 uur werd de brand ontdekt waarna er direct alarm werd geslagen. De brandweer rukte groots uit en schaalde op naar ‘middelbrand’, twee blusvoertuigen, hoogwerker en een waterwagen kwamen ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand aan de achterzijde van de woning. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Desondanks is het appartement waar de brand in woedde volledig uitgebrand en zal deze voorlopig onbewoonbaar zijn.

Vanwege de hevige rookontwikkeling werd door de politie de gehele flat ontruimd. Mensen stonden op straat toe te kijken hoe de brandweerlieden het vuur te lijf gingen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Hier zal onderzoek naar worden gedaan.