Drama op Veluwemeer bij Biddinghuizen; Vrouw overleden, zoekactie naar vader en kind gestaakt

Biddinghuizen – Bij een ongeluk op het Veluwemeer met een kano, met daarin vier personen, is een vrouw overleden. Een kind ligt in het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar twee slachtoffers.

Rond 13 uur vanmiddag kreeg de meldkamer de melding dat er een kind in het water lag. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en reddingbrigade, rukten direct uit. De melding betrof dat er een kind in het water lag, deze werd door de hulpdiensten al snel gevonden waarna het jonge meisje met een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd echter duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw aangetroffen in het water. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten.

De hulpdiensten hebben alles op alles gezet om ook de andere twee inzittenden van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn er ook twee helikopters en speurhonden ingezet. Helaas tot nu toe zonder resultaat. De zoektocht naar deze personen, een man en een kind, gaat nog door. De zoektocht is nu gericht op het bergen van slachtoffers.

Volgens dagblad de Stentor zou het gaan om een Duits gezin wat met een kano aan het waren was. De kano zou door nog onbekende oorzaak zijn omgeslagen.