Fietser geschept op Astaweg in Wenum Wiesel

Op de Astaweg in Wenum Wiesel heeft dinsdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobiliste. De fietser, een man uit Vaassen stak zomaar de weg over en werd vervolgens geschept door de automobiliste. De fietser raakte bij de botsing gewond.

Het ongeval gebeurde rond 08.15 uur. De fietser was aan het bellen en stak zomaar de weg over aldus de automobiliste. Zij kon een botsing niet meer voorkomen. Zij is flink geschrokken. De fietser is nagekeken in een ter plaatse gekomen ambulance. Hij heeft het advies gekregen om langs de huisartspost te gaan.

De auto raakte bij de botsing fors beschadigd. Zo zijn er meerdere deuken ontstaan in de motorkap en is de ruit gebarsten. De auto moet door een berger worden afgesleept. Ook de fiets liep forse schade op.

De politie heeft van beide partijen een verklaring opgenomen en heeft geholpen met het invullen van de schadeformulieren.

Bekend punt:

Op deze plek gebeuren vaker ongevallen zo raakte eind april ook een fietser gewond nadat deze de weg overstak en werd geschept door een bestelbusje. Fietsers moeten op dit punt automobilisten voorrang verlenen maar dit gebeurd niet altijd met aanrijdingen als gevolg.