Gewonden bij bijtincident in Apeldoorn

Op de Adelaarslaan in Apeldoorn zuid is vrijdagochtend vlak voor het middag uur een hond losgeschoten van het riempje. De hond greep een andere hond en liet deze volgens getuigen niet meer los. Omstanders en het baasje van de hond die werd aangevallen probeerden de twee honden uit elkaar te halen. Dat ging niet zonder gevolgen. Beide mannen liepen verwondingen op aan hun handen.

Het bijtincident vond even na 11.30 uur plaats ter hoogte van winkelcentrum Hart van Zuid plaats. De politie kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Echter was de hond die had gebeten er alweer vandoor. De politie zocht naar deze hond maar vond deze later op aanwijzing van het baasje de hond bij een appartementencomplex aan de Eendenweg.

De politie heeft de hond in een politiebusje meegenomen. Of de hond in beslag is genomen en wat er verder met de hond gaat gebeuren is niet bekend.

De twee personen die bijt wonden hebben opgelopen gaan hun huisarts raadplegen. Het aangevallen hondje is direct naar de dierenarts gebracht.