Fotoserie| Protesterende boeren steken hooibalen en palletjes in brand langs A50 bij Apeldoorn

Zeker een tiental boeren hebben vanavond actie gevoerd door hooibalen en pallets in brand te steken langs de A50 bij Apeldoorn Noord.

De brandweer kreeg rond 21.40 uur een melding binnen van voorbijgangers die de vlammen zagen in de berm. De boeren hadden met hun trekkers de hooibalen, pallets en autobanden daar neergelegd en vervolgens in brand gestoken. Nadat zij dat hadden gedaan keken zij toe via het viaduct op de Terwoldseweg wat over de A50 loopt.

De brandweer was snel ter plaatse. Naast een bluswagen kwam er ook een waterwagen ter plaatse zodat er voldoende water ter plaatse was. De brandweer had de vlammen snel onder controle en geblust. De hooibalen werden met behulp van een kraan uit elkaar getrokken waarna zij in een container werden afgevoerd. De brandweer bleef ter plaatse vanwege nablus- werkzaamheden.

Gedurende de inzet bleef de rechterrijstrook van knooppunt Beekbergen richting Zwolle afgesloten.

Videobeeld: LDGFotografie via mediapartner: 112Nieuws.