Traumahelikopter landt midden in Eerbeek wegens gevallen fietser

Op de Stuijvenburchstraat in Eerbeek is een fietser dinsdagavond vlak voor middernacht gewond geraakt bij een valpartij. Vanwege de ernst van de situatie landde er een traumahelikopter midden in het dorp.

Het eenzijdige ongeval vond rond 23.45 uur plaats. Drie ambulances, een politiewagen en een traumahelikopter kwamen ter plekke om hulp te verlenen aan de gewonde fietser. De fietser, een man, was met zijn hoofd op de stoep terecht gekomen en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd ter plekke in de ambulance onderzocht en behandeld. Een MMT-arts heeft de man gestabiliseerd waarna het slachtoffer onder begeleiding van de arts in de ambulance werd overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

De inzet van de traumahelikopter wekte meerdere mensen uit het dorp, uit hun slaap. Sommige van hen kwamen kijken bij de helikopter.

Waardoor de fietser ten val kwam is nog onduidelijk. Zijn fiets wordt tijdelijk gestald bij een woning en zal op een later moment worden opgehaald.