Grote brand in leegstaande woning in Loenen

Aan de Burggraaf in Loenen is 02:00 uur een grote uitslaande brand uitgebroken in een leegstaande woning. Het pand stond sinds 1 week leeg aldus buurtbewoners. In het pand zou onder andere een bed en breakfast hebben gezeten. De hulpdiensten schaalden op naar het sein grote brand waardoor er drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertransportsysteem werden ingezet.

De melding werd gedaan nadat een buurtbewoner wakker werd van glasgerinkel. Toen hij ging kijken zag hij aan de overkant van de weg de leegstaande woning in brand staan. Hij belde direct 112 terwijl de vlammen inmiddels uit het raam sloegen. Bij de brand kwam veel rook vrij, deze trok deels over Loenen heen waardoor mensen in het dorp een brandlucht geroken konden hebben. De brandweer is een flinke tijd bezig geweest met blussen en verkenningen in de woning. Rond 02:55 uur gaf de brandweer het sein brand meester en kon worden begonnen met nablussen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Het betreft een complex pand met veel geschakelde vertrekken. Deze werden allemaal verkend om zeker te zijn dat er geen mensen en/of dieren meer binnen zijn, gelukkig bleek dat niet het geval.

Het pand zal als verloren moeten worden beschouwd.