Automobiliste mee naar het politiebureau nadat zij positief test op drugs na ongeluk

Een automobiliste is zaterdagavond na een aanrijding door agenten meegenomen naar het bureau nadat zij positief testte op drugs. De vrouw kwam even daarvoor in botsing met twee jonge vrouwen op een scooter.

Het ongeval gebeurde rond 22:30 op de kruising Laan van de Mensenrechten met de Stoomwezenstraat in Apeldoorn. De automobiliste wilde keren en deed dit op het fietspad. De vrouw zag een scooter met daarop twee jonge vrouwen over het hoofd met een harde botsing tot gevolg. De twee liepen lichte verwondingen op en werden door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht en behandeld.

De politie nam van de bestuurster van de auto een alcohol en drugstest af. De drugstest bleek positief waarop mevrouw mee moest naar het bureau voor een bloedtest.

Zowel de scooter als auto liepen bij de botsing enige schade op. Vanwege het ongeval was een deel van de kruising enige tijd afgesloten geweest.