Vrachtwagen gekanteld op A50 bij Loenen; vrachtwagenchauffeur naar het ziekenhuis

LOENEN – Een vrachtwagen en aanhanger met autobanden is dinsdagmiddag gekanteld op de A50, ter hoogte van Loenen. Door het ongeval zijn files ontstaan in beide richtingen. De weg richting Arnhem is dicht vanaf knooppunt Beekbergen. De afhandeling van het ongeval gaat nog uren duren.

Het ongeluk op de A50 gebeurde rond 16.30 uur. Door nog onbekende oorzaak kantelde de vrachtwagen en kwam deze ten val op de rechterrijstrook. De politie en brandweer en een ambulance zijn ter plaatse. De brandweer hoefde niet in actie te komen, ambulancepersoneel heeft de vrachtwagenchauffeur ter plaatse nagekeken.

Twee rijstroken afgesloten

Twee rijstroken werden afgesloten, wat leidde tot een file vanaf knooppunt Beekbergen in de richting van Arnhem. Volgens de ANWB stond er rond 17.30 uur zo’n 9 kilometer file en was de vertraging opgelopen tot ruim twee uur. Een videocorrespondent zegt dat het verkeer enige tijd spookrijdend de afrit bij Hoenderloo opging.
Aan de overzijde is een kijkersfile ontstaan, die volgens de ANWB zo’n 7 kilometer bedraagt. Rijkswaterstaat zegt dat weggebruikers die in de richting van Apeldoorn rijden in de file komen bij knooppunt Waterberg.

Vangrail beschadigd

De vangrail is door het ongeval beschadigd geraakt, over een lengte van zeker 80 meter. Rijkswaterstaat zegt dat deze vervangen moet worden. De afhandeling duurt zeker tot middernacht, aldus Rijkswaterstaat. Dat komt onder meer doordat het voertuig moet worden geborgen.