Dreiging met vuurwapen leidt tot massale politie inzet in Apeldoornse wijk de Maten

Apeldoorn – De politie heeft zondagavond in Apeldoorn een woonwijk omsingeld wegens een dreigende situatie. De politie vroeg mensen binnen te blijven. Ook hing er geruime tijd een politiehelikopter boven de wijk.

Rond 20.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een dreigende situatie aan de Imkersdreef. Meerdere agenten spoedde zich richting het adres, waar het incident plaats zou hebben gevonden. Agenten droegen kogelwerende vesten. Ook liepen er meerdere hondengeleiders van de politie door de wijk en vloog er een politiehelikopter laag over de Apeldoornse wijk de Maten.

De politie riep mensen op niet te komen kijken en afstand te bewaren.

Wat er precies aan de hand was wilde/konden agenten niet zeggen. Tegen 22.00 uur gingen zo’n achttal agenten een woning binnen. Na korte tijd kwamen de agenten weer naar buiten, doorzochten nog meerdere containers in de straat waarna zij vertrokken en alle politiewagens, inclusief de helikopter vertrokken uit de wijk. Toen de agenten weg waren werd er vuurwerk afgestoken in de straat en werd er geschreeuwd.

Politiewoordvoerder Job Heinen kon zondagavond nog niet reageren. Maandag in de loop van de dag liet de politie weten dat het ging om een bedreiging tijdens een conflict in de relationele sfeer. Er zou namelijk zijn gedreigd met een vuurwapen aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn. De politie zocht naar de verdachte in onder meer de wijk de Maten maar deze werd niet meer aangetroffen.