Flinke rookontwikkeling door brandende tuinstoel op balkon in Apeldoorn

Flinke rookontwikkeling en vlammen, dat is wat bewoners van een appartementencomplex aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn zagen bij hun overburen. De bewoners belde direct 112 waarna de brandweer groot uitrukte.

Rond 22.00 uur kreeg de brandweer een verontrustende 112 melding binnen, er zou een uitslaande brand woedde op de vierde etage van een appartementencomplex boven de Spar aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Bewoners van een tegenoverliggende flat zagen namelijk vanaf hun woonkamer vlammen en rookontwikkeling bij de overburen en sloegen alarm.

De brandweer rukte met vier voertuigen uit, twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst. Ook meerdere politiewagens spoedde zich naar de normaal zo rustige straat. Bij aankomst van de brandweer was er inderdaad rookontwikkeling te zien vanaf het balkon, van een uitslaande brand was geen sprake. Agenten hadden inmiddels meerdere appartementen ontruimd uit voorzorg.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. De brandweer zette onder meer een hoogwerker in om de brand te bestrijden.

Volgens een officier van dienst ter plaatse waren de bewoners van het desbetreffende appartement niet thuis toen de brand uitbrak. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen bij de brand. Volgens hem zou er op het balkon onder meer een tuinstoel en een regenpijp hebben vlam gevat. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Het appartement heeft door de brand enige schade opgelopen. Hiervoor zal stichting Salvage ter plaatse komen.