Wapenstok gevonden tijdens blussen autobrand in Apeldoorn

Een chauffeur heeft een paar honderd meter over de Arnhemseweg bij Apeldoorn gereden, terwijl hij onder zijn auto een verkeersbord meesleepte. De vonken die daardoor ontstonden zorgden er voor dat het voertuig uiteindelijk in brand vloog.

Tussen Beekbergen en Apeldoorn is het asfalt van de Arnhemseweg pas geleden vervangen. Met borden wordt het verkeer gewaarschuwd dat aan het nieuwe wegdek een langere remweg is gekoppeld. De automobilist reed dat bord uit de grond, maar reed vervolgens gewoon verder.

Toen de vlammen uit de auto sloegen zette hij de wagen ter hoogte van een zij-ingang van Centraal Beheer aan de kant van de weg. Al snel waren politie en brandweer ter plaatse. Het vuur werd geblust.

Toen de politie een kijkje in de auto nam bleek daar een wapenstok in te liggen. Dat is in beslag genomen en er is proces verbaal opgemaakt.

Brontekst: De Stentor.