Liveblog storm Eunice regio Apeldoorn; lees hier de gevolgen

In dit liveblog nemen we jullie mee bij meldingen van storm Eunice en de gevolgen van de storm.

Op de Hoog Buurloseweg in Ugchelen is een grote tak afgebroken en op het fietspad terecht gekomen. De brandweer is ter plaatse om de tak in stukken te zagen.

Op een wandelpad langs de Johan Steenbergstraat stond een boom scheef. De brandweer heeft de boom omgezaagd.

Zondagochtend 20 februari is de brandweer gealarmeerd voor een stormschade aan de Strausserf in Twello. Hier bleken zonnepanelen los te zijn gewaaid. De brandweer van Twello en Deventer hebben de situatie veilig gesteld.

Langs de Delenseweg bij Hoenderloo stond een boom die dreigde om te vallen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. De weg was geruime tijd afgesloten.

Op de Heemradenlaan hing een boomtop los in de boom. De brandweer is ter plaatse en is met behulp van een hoogwerker van brandweer Deventer om de tak uit de boom te halen.

In Vaassen is de brandweer druk met een boom die dreigt om te vallen op een vakantiehuisje aan de Elspeterweg.

Zaterdagochtend is de brandweer opgeroepen om naar de Vlijtseweg te gaan. Daar bleek een grote boom op twee aanhangwagens terecht te zijn gekomen. Een tweede boom zorgde ook voor een gevaarlijke situatie en moest door zowel de gemeente als de brandweer worden verwijderd. De schade aan de aanhangwagens is groot.

Op de Kaartenmakershoeve is een boompje over het fietspad belandt brandweer de Maten heeft het fietspad weer vrij gemaakt.

Op de Doornlaan in Eerbeek is de brandweer druk bezig met het een zelfde soort gelijkende melding als in Loenen. Ook hier stond een boom scheef en dreigde om te vallen.

Op de Wilhelmina van Pruisenlaan in Loenen is de brandweer druk bezig met het verwijderen van een scheefstaande boom. De boom dreigde namelijk om te vallen.

Op de Arnhemseweg in Beekbergen is een boom over de parallelweg gewaaid. De brandweer is druk bezig met het verwijderen van de boom.

Onze fotografen gaan nu proberen te slapen. Vanaf morgen 08.00 uur zullen wij dit liveblog verder aanvullen!

Op de Waterloseweg in Apeldoorn is een boom op het fietspad terecht gekomen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en het fietspad schoon geveegd.

Even een spoedmelding; Brandweer Ugchelen wordt met spoed opgeroepen om naar de Sikkel toe te gaan. Daar zou een tuinstoel in brand staan tegen een woning. Bij aankomst bleek de brand al te zijn geblust door de politie en bewoners.

Op de Glazeniershorst in Apeldoorn is een boom op drie geparkeerde auto’s gevallen. Ook een schutting is geplet door de boom. Zowel de brandweer als gemeente zijn ter plaatse gekomen.

Op de Wildernislaan in Apeldoorn is een dikke boom omgewaaid. De weg is hierdoor geblokkeerd. De brandweer is onderweg.

Op de Prinses Beatrixlaan in Apeldoorn is een deel van het dakbekleding van het duivensportcentrum naar beneden gevallen en op een geparkeerde auto gevallen. De melding kwam binnen als aanrijding met letsel maar er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer is ter plaatse gekomen om de overige delen te verwijderen.

Op de Stadhoudersmolenweg is een boom over het fietspad gekomen. De brandweer is druk bezig met het in stukken zagen van de boom. Het fietspad is bijna weer vrij.

Op de Waltersingel in Apeldoorn is een boom doormidden gebroken. De brandweer gaat een deel in stukken zagen zodat de weg vrij is. De gemeente neemt het daarna verder over.

Op de Asselsestraat is een boom deels tegen een geparkeerde auto aan gekomen. De weg was enige tijd volledig afgesloten. De brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd.

Op de Matenpoort hangen twee verkeerslichten los door de harde wind. Brandweer en een bedrijf zijn ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen.

Voor bewoners van de Bierbrouwershorst was het even schrikken geblazen. Twee bomen vielen op hun woning. De brandweer kwam met spoed ter plaatse maar konden echter niet zoveel doen. De gemeente komt de bomen later verwijderen.

Op de Schalterdalweg in Beekbergen is een boom omgewaaid. De weg is hierdoor geblokkeerd. Automobilisten moeten omrijden.

Op de Laan van de Mensenrechten is een boompje op een bovenleiding van het treinspoor gevallen. De brandweer is in kennis gesteld maar laat het incident afhandelen aan ProRail.

Op de Brinkenweg in Klarenbeek zijn meerdere bomen omgewaaid. De brandweer is druk bezig met het verwijderen van de bomen zodat de weg weer vrijgegeven kan worden.

Op de Laan van Spitsbergen is brandweer Hoog Soeren in actie gekomen om een boomtop te verwijderen van het fietspad.

Op de Koningslijn is ook een boompje op een auto terecht gekomen. Deze stond geparkeerd op een oprit bij een woning.

Op de Koningslijn is een dikke boom over de weg gevallen. De brandweer is onderweg om de boom in stukken te zagen zodat de weg weer vrij is.

Een boom waaide aan de Blekersweg om en viel tegen een woning. Niemand raakte gewond. De schade aan de woning lijkt minimaal. De gemeente gaat de boom op een later tijdstip verwijderen.

Bij basisschool de Fakkel in Apeldoorn is een deel van het dak los gewaaid en een zijkant van de school. De brandweer is opgeroepen om de situatie te bekijken en het veilig te stellen.

Op de Laan van Malkenschoten zijn borden van een bedrijf los geschoten en op de weg terecht gekomen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de rond vliegende platen te verwijderen van de weg.

Op de Gruttersdreef is een schutting los gewaaid. De schutting belandde deels op de weg.

Op de Koperweg in Apeldoorn is rond 17.30 uur een boom omgevallen. De boom belandde bij mensen in de voortuin, net niet tegen de woning aan. De brandweer is ter plaatse om de situatie te bekijken.

Er wordt een NL – Alert verzonden om mensen te waarschuwen. Ook de hulpdiensten schalen op in Oost Nederland naar GRIP 2. De meldkamer wordt overspoeld met meldingen.

De brandweer werd met spoed opgeroepen om naar de Albert Schweitzerlaan toe te gaan. Bij het Gelre ziekenhuis bleek een omgevallen boom de weg naar de spoedeisende hulp te blokkeren. Hierdoor moesten ambulances wachten. De brandweer heeft de weg zo snel mogelijk vrijgemaakt.

Op de Laan van Westenenk is een boomtop afgebroken en op de weg terecht gekomen. Een rijbaan is afgesloten. De brandweer is druk bezig met het vrij maken van de weg.

Op de Disselhof in Apeldoorn is een deel van een appartementencomplex ingestort. De brandweer en politie zijn ter plaatse. De omgeving is ruim afgezet. Zo is onder andere de Hoge Dries en de Arnhemseweg afgesloten.

16:30, Op de Hamelweg is bij een woning dakbekleding los geschoten. De brandweer vrijwilligers van brandweer Ugchelen zijn gealarmeerd om de situatie veilig te stellen.

Op de Kerklaan in Apeldoorn is een boom op een auto terecht gekomen. In de auto zaten twee personen. Een van hen, een kind, raakte gewond en moest door het toegesnelde ambulancepersoneel worden behandeld en onderzocht. De auto liep forse schade op. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de weg weer vrij gemaakt.

Op de J.C. Wilslaan in Apeldoorn zagen voorbijgangers een gevaarlijk hangende tak in de boom hangen. Zij alarmeerde de brandweer maar voordat deze ter plaatse waren viel de tak al naar beneden waardoor de weg geblokkeerd was.

Rond 16.00 uur is de brandweer in Vaassen gealarmeerd voor een omgevallen boom. De boom blokkeert de Oude Apeldoornseweg in Vaassen waardoor het verkeer moet keren en moet omrijden. De gealarmeerde brandweerlieden gaan de weg weer vrij maken.

Aan de Rijnstraat in Apeldoorn zuid is een gevelplaat los gewaaid door de harde wind. Brandweerlieden hebben geprobeerd om met een touw de plaat naar beneden te trekken maar zonder resultaat. De hoogwerker die bezig is aan de Zutphensestraat komt zo dadelijk ter plaatse om de gevelplaat te verwijderen.

De eerste melding van een stormschade is een feit. Rond half drie kwam er een melding binnen dat er aan de Zutphensestraat in Apeldoorn, een reclamebord van de burgerking was los gewaaid. De brandweer heeft het reclamebord verwijderd met behulp van de hoogwerker.