Man (24) overleden na ernstig ongeluk in Hall

Hall – Woensdagavond werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Apeldoornseweg tussen Loenen en Eerbeek. Bij aankomst van de hulpdiensten troffen zij een verreiker aan in het Apeldoorns kanaal.

De melding van het ongeval kwam rond 18.00 uurbinnen bij de meldkamer. Vijf brandweerwagens, waaronder een duikteam uit Deventer en twee ambulances waren snel ter plaatse. De verreiker was op de kop in het kanaal belandt waardoor de hulpdiensten niet bij het slachtoffer konden komen. Het slachtoffer bleek namelijk dusdanig bekneld te zitten dat het niet mogelijk was hem te redden, ondanks dat de brandweer alle opties had geprobeerd.

De Apeldoornseweg tussen Loenen en Eerbeek werd enkele uren volledig afgesloten voor onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Politie Gelderland meldt donderdagochtend via Twitter dat de bestuurder van de verreiker is overleden. Het gaat om een 24 jarige man uit Amerongen. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.