Vrouw raakt zwaargewond bij ongeluk op ‘dodenweg’ bij Loenen

Loenen- Bij een aanrijding op Kanaal zuid tussen Apeldoorn en Eerbeek ter hoogte van Loenen is vrijdagmiddag een vrouw zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een vrouw, is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis per ambulance.

Het ongeval gebeurde rond 14.15 uur. Hulpdiensten rukten massaal uit. Naast vijf brandweerwagens en drie ambulances kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Deze landde op een naastgelegen weiland.

Bij aankomst van de hulpdiensten troffen zij twee zwaar beschadigde personenauto’s aan. Het lijkt erop dat de bestuurder van de Peugeot tegen de boom is aangebotst waarna deze op de andere weg helft met een andere personenauto in botsing kwam. De inzittende (bijrijder) van de Peugeot raakte zwaargewond en moest door de brandweer worden bevrijdt uit zijn benarde positie.

De inzittende(n) van de andere auto raakte bij het ongeluk niet gewond. Zij zijn ter plaatse onderzocht en behandeld door het ambulancepersoneel.

De weg tussen Apeldoorn en Loenen is volledig afgesloten. Beide voertuigen, zullen nadat het onderzoek is afgerond, moeten worden afgesleept.

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.