Man met koksmes van “20” centimeter dreigt voor appartementencomplex in de Apeldoornse Metaalbuurt

Opnieuw was het voor de zoveelste keer raak in de Apeldoornse Metaalbuurt. Zaterdagavond spoedde zich vijf politie wagens naar de Magnesiumweg omdat er een man stond te dreigen met een koksmes van zo’n 20 centimeter in zijn hand. Volgens omwonenden had de man ruzie met iemand op het balkon van het appartementencomplex.

Rond 23.45 uur kwam de alarmerende 112 melding binnen bij de meldkamer politie. Vijf politiewagens kwamen met spoed ter plaatse, waaronder een hondengeleider.

De politie hield één man aan. Hij zou volgens omwonenden hebben gedreigd met een koksmes van zo’n 20 centimeter. “Hij bleef maar schreeuwen”.

Afgelopen vrijdag vond er nog een steekincident plaats in het zelfde appartementencomplex. Toen werd er een bewoner van het complex neergestoken. Hij raakte zwaargewond en werd met spoed overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De politie hield toen een 36 jarige man aan, zonder vaste woon of verblijfplaats als verdachte.

Of het steekincident en het conflict van zaterdagavond met elkaar in verband staan is nog onduidelijk