Politieachtervolging in Apeldoorn; politie vindt gestolen auto terug

De politie was vanmiddag in grote getale aanwezig in de Metaalbuurt in Apeldoorn op zoek naar een autodief. Eerder vandaag werden er vijf auto’s en twee motoren gestolen bij een autobedrijf in Apeldoorn. Vier auto’s en twee motoren konden weer terug gebracht worden na de zoekactie. Een verdachte van de diefstal ging er met één auto ervandoor, wat tot een wilde achtervolging leidde. 

De achtervolging liep op hoge snelheid door de Metaalbuurt en omliggende wijken. De verdachte liet op De Zeis één van de gestolen auto’s achter, waarna deze lopend verder ging. De man is nog niet aangetroffen door de politie. Voor de zoektocht is een speurhond ingezet. ,,In het achtergelaten voertuig wordt na berging een sporenonderzoek uitgevoerd”, meldt een woordvoerster van de politie tegenover dagblad de stentor.

Over de achtergrond van de verdachte kan de politie vanwege het onderzoek nog niet veel los laten. Tijdens de zoekactie van de politie werd bij een appartementencomplex aan de Uraniumweg één van de gestolen auto’s aangetroffen en geborgen. Hetzelfde complex werd in september vorig jaar nog opgeschrikt door de beruchte ‘Spiderman’ die eerder het appartementencomplex op stelten zette doordat hij verward in onderbroek van balkon tot balkon sprong. De politie wil op dit moment niets los laten over de identiteit van de gezochte man.