Overzicht incidenten jaarwisseling 2021-2022 Apeldoorn e.o.

Apeldoorn e.o. – In dit overzicht worden de incidenten tijdens oud en nieuw in de gemeentes Apeldoorn, Epe en Voorst op volgorde op een rijtje gezet. Het was ten opzichte van voorgaande jaren een rustigere nacht.

31 December:


Uddel – 00.36 uur: Op de Garderenseweg in Uddel was brand ontstaan in een klein schuurtje/overkapping, de brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

Foto: Brandweer Uddel, https://brandweeruddel.net/

Elspeet – 01.14 uur: Op de Maatweg in Elspeet ontstond brand in een grote schuur, bij aankomst van de brandweer stond de volledige schuur al in brand. De brandweer bestreed het vuur met een blusvoertuig, om dit voertuig te voorzien van water kwam een tankwagen ter plaatse.


Apeldoorn – 08.53 uur: Automatische brandmelding door vuurwerk in parkeergarage aan de Marconistraat in Apeldoorn.


Ugchelen – 11.15 uur: Nacontrole brand Bouwhofweg Ugchelen


Apeldoorn – 12.06 uur: In een ondergrondse container aan de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn ontstond brand door vuurwerk, de brandweer heeft de container gevuld met water en is daarop retour gegaan.


Apeldoorn – 12.23 uur: Automatische brandmelding in staalingsgarage aan de Chamavenlaan Apeldoorn.


Apeldoorn – 14.49 uur: Automatische brandmelding bij het ROC Aventus aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Loos alarm.


Apeldoorn – 16.48 uur: Melding van een buitenbrand aan de Talingweg. Betrof een vuurton die gecontroleerd brandde.


Terwolde – 17.39 uur: Melding van een buitenbrand aan de Wellinkhofweg.


Apeldoorn – 17.45 uur: Melding van een buitenbrand, betrof een brandende afgestoken vuurwerkpot aan de Jachtlaan.


Apeldoorn – 18.53 uur: Automatische brandmelding bij de belastingdienst aan de John F. Kennedeylaan. Melding ingetrokken door de meldkamer.


Apeldoorn – 18.59 uur: Brandende vuurwerkrestanten en een krukje op de stoep op de Van de Spiegelstraat. Brandweer heeft het vuurtje geblust.


Apeldoorn – 19.18 uur: Automatische melding van een gevaarlijke stoffen lekkage bij de Ekro Export Slachterij aan de Laan van Malkenschoten.


Apeldoorn – 19.40 uur: Stapel hout in brand gestoken op straat aan De Bovenkruier. Na het afwachten van politie assistentie heeft de brandweer het vuur geblust.


Apeldoorn – 20.41 uur: Ondergrondse container in brand gestoken aan de Gentiaanstraat. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water.


Uddel – 21.52 uur: Sloopauto in brand gestoken op de kruising Van Waalswijkweg met de Harderwijkerweg. De brandweer heeft het vuur geblust.

Foto: Brandweer Uddel https://brandweeruddel.net/

Apeldoorn – 21.57 uur: Vermoedelijk door vuurwerk brand ontstaan op een balkon van een flatgebouw aan de 1e Wormenseweg. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.


Terwolde – 22.11 uur: Melding van een afvalbrand aan de Broekhuizerstraat.


Epe – 22.47 uur: Melding van een bermbrand aan de Tongerenseweg. De brandweer kwam met spoed ter plaatse.


Vaassen – 23.16 uur: Melding van een buitenbrand op de kruising Laan van Fasna met de Apeldoornseweg.


Uddel – 23.17 uur: Autobrand op de Elspeterweg. Auto in het bosgebied volledig uitgebrand.

Foto: Brandweer Uddel https://brandweeruddel.net/

1 Januari:

Apeldoorn – 00.17 uur: Op de Zwolseweg zijn pallets op de weg gelegd en in brand gestoken. De politie alarmeerde brandweer om de brand te blussen en de weg weer vrij te maken.


Apeldoorn – 00.45 uur: Ook op de Gentiaanstraat werden pallets op straat gegooid en in brand gestoken, ook hier heeft de brandweer de brand geblust en de weg weer vrij gemaakt.


Apeldoorn – 02.02 uur: Op de stoep aan De Savornin Lohmanstraat werd een bankstel/stoel in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.


Uddel – 02.34 uur: Opnieuw werd er een sloopauto in brand gestoken op de Van Waalswijkweg in Uddel, de brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.


Apeldoorn – 03.38 uur: Bij een woonzorggebouw aan het Kanaal Noord hing rook in een appartement, de oorzaak hiervan is onbekend. De brandweer heeft het pand geventileerd.


Apeldoorn – 04.00 uur: Politie massaal ter plaatse op het Volgeplein na een mishandeling en bedreiging, hierbij zou een vuurwapen zijn gebruikt. Een man is aangehouden.


Twello – 05.16 uur: Een auto met daarin drie vrouwen crashte frontaal tegen een boom. De brandweer moest de vrouwen bevrijden, alle drie zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.