Grote brand in boksschool Gijsbrechtgaarde Apeldoorn

Apeldoorn – In een sporthal aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn heeft op kerstavond een felle uitslaande brand gewoed. 

De brandweer werd rond 23.15 uur gealarmeerd nadat de brand door voorbijgangers werd ontdekt. De meldkamer schaalde aan de hand van de informatie van de melder snel op naar het sein middelbrand omdat al duidelijk was dat de brand uitslaand was. 

De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om de brand te blussen. Na zo’n 30 minuten schaalde de brandweer zelfs op naar ‘grote’ brand. Hierop kwam een derde blusvoertuig en twee waterwagens ter plaatse. 

De bewoner die boven de naastgelegen Chinees woont wordt opgevangen in een brandweerwagen. 

De schade aan de sporthal is groot. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand omdat brandstichting niet wordt uitgesloten, vlak voor dat de brand werd ontdekt werd er namelijk een gigantische harde knal gehoord, vermoedelijk door vuurwerk.