Scooterrijder gewond na botsing met politieauto Nieuwstraat Apeldoorn

Apeldoorn – Op de kruising Korenstraat met de Nieuwstraat in Apeldoorn is maandagavond een bestuurder van een bezorgscooter gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto. 

De aanrijding vond iets na 23.00 uur plaats nadat de politieauto vanuit de Korenstraat de Nieuwstraat op wilde rijden. De politieagent zag een van links komende scooterrijder over het hoofd met een botsing tot gevolg. De scooterrijder vloog hierna door de lucht en kwam hard ten val. 

De agenten schoten direct te hulp aan de gewonde scooterrijder. Zij vroegen direct aan de meldkamer of deze een ambulance aan wilde sturen. Het ambulancepersoneel kwam met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde scooterrijder. Deze kon zelfstandig de ambulance in lopen maar werd voor controle mee genomen naar het ziekenhuis. 

Volgens officier van dienst Henk Slagter van de politie Oost Nederland, gaat hem om een voorrangsfout waarbij in dit geval een politiewagen is betrokken. Zowel de politiewagen als de scooter liepen forse schade op. 

De aanrijding zal niet verder onderzocht worden gezien het verhaal duidelijk is. Vanwege het ongeval was de kruising enige tijd volledig afgesloten.