Wilde politieachtervolging in Apeldoorn zuid; eindigt in tuin

Een wilde politieachtervolging maandagochtend in een groot deel van Apeldoorn zuid zorgde ervoor dat veel bewoners wakker werden gemaakt.

Rond 06.00 uur werden bewoners van onder meer de Oude Beekbergerweg, Talingweg, Arnhemseweg, Houtweg, Hoenderparkweg en de Kwikstraat gewekt door hard rijdende auto’s door hun straat en de vele politiesirenes. Er bleek een wilde achtervolging gaande van een blauwe Audi. De achtervolging ging gepaard met hoge snelheden en bizarre taferelen, zo ging de Audi onder meer over het fietspad langs de Aluminiumweg waarna hij dwars door een hekje reed van een hondenuitlaatveldje. De politie zat lange tijd achter de man aan.

Niet veel later troffen de agenten de auto aan in een steegje met garageboxen aan de Kwikstraat. De auto van de verdachte, stond half in een tuin van een woning. Twee agenten bleven bij de auto terwijl hun collega’s de wijk afspeuren naar de verdachte.

Volgens de politie gaat het om een man van rond de 1.80 lang, stevig postuur, hij droeg een donkerblauwe north face jas.

De politie vorige mensen via burgernet uit te kijken naar de man. Mochten mensen de man zien dan wordt verzocht direct de politie te bellen via 112 en de man niet zelf te benaderen.

Later meer…