Gewond bij uitslaande dakbrand Magnesiumweg Apeldoorn

APELDOORN – Bij een brand in een flat aan de Magnesiumweg in Apeldoorn is vrijdagavond één persoon gewond geraakt. De vlammen braken rond 18.45 uur uit door onbekende oorzaak.

De brand woedt op de vierde verdieping onder het dak van de flat. De brandweer meldde aanvankelijk dat het vuur onder controle was, maar een uur na het uitbreken van de brand kwamen de vlammen ineens uit het dak.

Volgens de veiligheidsregio kwam dat doordat de brandweer een gat in het dak moest maken om rook en hitte uit de woning te verdrijven. Door het gat sloegen korte tijd vlammen naar buiten. Toch was de situatie snel weer onder controle.

De gewonde man is door de brandweer uit de woning gehaald en door ambulancepersoneel behandeld. Bewoners van andere woningen moesten tijdelijk hun huis verlaten. Het is nog onduidelijk wanneer zij weer naar binnen kunnen.