Vrachtwagenchauffeur zwaargewond bij bedrijfsongeval Kanaal Zuid Apeldoorn

Video: Apeldoorn – Een vrachtwagenchauffeur is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein aan het Kanaal Zuid in Apeldoorn.

Drie ambulances, een politiewagen en een traumahelikopter werden iets over 14.30 uur gealarmeerd. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en al snel werd duidelijk dat het slachtoffer, een man, er ernstig aan toe was. Omstanders vertellen dat er betonnen blokken geladen en gelost werden en het mogelijk daarbij fout is gegaan.

De opgeroepen traumahelikopter landde naast het incident op het terrein. De MMT arts stapte in de ambulance om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer werd nadat deze enige tijd was behandeld in de ambulance, met spoed overgebracht naar het Ziekenhuis in Zwolle. De MMT arts is meegegaan in de ambulance.

Volgens politiewoordvoerster Chantal Westerhoff gaat het om een bedrijfsongeval waarbij de vrachtwagenchauffeur gewond is geraakt, de politie doet daarom verder geen mededelingen. “De arbeidsinspectie gaat verder onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval; aldus Westerhoff”