Opnieuw auto in brand gestoken Cort van der Lindenstraat Apeldoorn

Video: Apeldoorn – Bewoners van de Cort van der Lindenstraat in Apeldoorn zuid zijn afgelopen nacht gewekt door een harde knal, gevolgd door een autobrand in hun straat. 

Rond 03.40 uur hoorden de bewoners een harde knal, niet veel later ontdekte ze dat er een personenauto in brand stond. Direct werd 112 gebeld waarna politie, brandweer en de Koninklijke marechaussee snel ter plaatse waren. De brandweerlieden startte bij aankomst direct met het blussen van de brand. 

De brandweerlieden konden het vuur lastig onder controle krijgen, de benzinetank van de auto was namelijk geknapt waarna er telkens opnieuw een steekvlam onder de auto vandaan kwam. 

Op een gegeven moment leek het zelfs eventjes erop dat een tweede auto, die voor de brandende auto geparkeerd stond ook in brand zou vliegen. Er was namelijk een behoorlijke hoeveelheid benzine onder deze auto gelopen en het vuur ging via de benzine richting deze auto, zo is ook op videobeelden te zien. Gelukkig wist de brandweer door snel adequaat te handelen, dit te voorkomen. 

Terwijl de brandweerlieden bezig waren met de bluswerkzaamheden nam de politie een verklaring op van de eigenaar van de auto. De eigenaar, een jonge jongen, verteld dat hij eerst een knal hoorde maar dacht aan vuurwerk wat de laatste tijd steeds vaker wordt afgestoken. Maar niet veel later zag hij een brandweerwagen in zijn straat staan. Toen hij ging kijken zag hij dat zijn auto in brand stond. De oorzaak? ‘Brandstichting! Dat weet ik zeker’ aldus de eigenaar. 

De politie gaat ook uit van brandstichting en doet verder onderzoek. De forensische opsporing komt morgen in de loop van de dag ter plekke om sporenonderzoek te doen. 

De brandweerlieden hadden na zo’n 35 minuten de brand onder controle waarna zij konden beginnen met nablussen. Nadat dit was afgerond spanden twee politieagenten een lintje rondom de auto. 

Het opmerkelijke is dat in de nacht van zaterdag op zondag ook al een auto in brand was gestoken, ook toen werden buurtbewoners wakker van een harde knal. Een personenauto brandde toen volledig uit.