Twee doden bij aanrijding tussen busje en vrachtwagen N348 Brummen

Video: Brummen – Een personenbusje is vanmiddag rond 12.45 uur in botsing gekomen met een vrachtwagen in Brummen, op de N348/IJsselgouw bij de rotonde. Bij het ongeval vielen twee doden, dat laat de politie desgevraagd weten. 

Eén persoon zat nog bekneld in het busje en werd door de brandweer, bevrijdt uit zijn benarde positie. Voor het ongeval zijn zeven ambulances opgeroepen om de gewonden te kunnen verzorgen. Ook is er een traumahelikopter geland met een trauma-arts. Twee brandweereenheden assisteren op de rotonde. 

Aan beide kanten van de rotonde ontstond file. Bij het ongeval raakten meerdere personen gewond, over de ernst van hun verwondingen is niets bekend. Ook vielen er bij het ongeluk twee doden. Dit zijn twee inzittenden van het personenbusje. De personenbus en de vrachtwagen raakte beide fors beschadigd. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend, maar volgens eerste berichtgeving zou het personenbusje rechtdoor over de rotonde zijn gereden en frontaal op de vrachtwagen zijn gebotst. 

De weg is nu dicht vanwege sporenonderzoek van de VOA.

Update: De politie meldt woensdagochtend dat de inzittenden van de personenbusje een 86 jarige man en een 83 jarige vrouw uit Brummen waren. Zij overleden ter plekke aan hun verwondingen. Niemand raakte verder gewond aldus een woordvoerder van de politie.