Man botst op lantaarnpaal Vaassenseweg Emst

Emst – Een automobilist is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt waarna hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Hij raakte hierbij lichtgewond. 

De bestuurder reed rond 23.25 uur over de Vaassenseweg tussen Vaassen en Emst toen het mis ging. De automobilist reed eerst een verkeersbord omver, waardoor de auto meerdere brokstukken achterliet, na ruim honderd meter belandde hij met zijn voertuig tegen de lantaarnpaal. 

Bewoners van de Vaassenseweg die pal tegenover de plek van het ongeval wonen, zagen de auto al aan komen rijden waarna zij een harde klap hoorden. Toen zij gingen kijken troffen zij de zwaar beschadigde auto tegen de lantaarnpaal aan en belde direct 112. 

Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De brandweer heeft het voertuig veilig gesteld waarna zij retour konden. 

De bestuurder werd in een toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld maar hoefde vervolgens niet mee naar het ziekenhuis. 

Wel moest de man mee naar het politiebureau. Het vermoeden bestaat namelijk dat de bestuurder te veel heeft gedronken. Op het politiebureau wordt van de man een ademanalyse afgenomen, de uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend. 

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot de schade aan het verkeersmubilair. 

Tijdens de afhandeling van het ongeluk was een rijbaan afgesloten. Dit leidde tot enige verkeershinder.