Gezin gewond na zware crash; bestuurder aangehouden Amersfoortseweg Uddel

Video/Update: Uddel – Een automobilist is vanavond met hoge snelheid achterop een auto geklapt op de Amersfoortseweg (N344) in Uddel. Er zijn daarbij zeker vijf gewonden gevallen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.

Het ongeluk gebeurde even voor 21.30 uur. Meerdere mensen op een nabijgelegen bungalowpark hoorden een klap en snelden erheen. Zij troffen een ravage aan met brokstukken verspreid over de weg. Er is vervolgens direct 112 gebeld.

De brandweer, de politie en vier ambulances kwamen naar de plek des onheils. In de voorste auto bleek een gezin te zitten met twee kinderen. De slachtoffers zijn in de ambulance nagekeken. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. 

5 personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle en Apeldoorn, waaronder het gezin van 4 persoon uit de voorste auto, en een bijrijder uit de achterste auto. De bestuurder van de achterste auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 

De politie doet ter plaatse sporenonderzoek. De weg was ten tijde van de hulpverlening en het onderzoek afgesloten.

Update 26-11-21 12.30: De aangehouden bestuurder van het ongeluk gisteravond bij Uddel is zijn rijbewijs kwijt. 

Het gaat om een 22 jarige man uit Apeldoorn. Hij is op het bureau verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd. Uit een speekseltest bleek namelijk dat de man drugs had gebruikt. Bloed onderzoek moet verder uitsluitsel geven. 

De bijrijder van de man raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

In de auto, die van achteren werd aangereden, zat een gezin Vader (51) moeder (45) en twee kinderen, een jongen en een meisje. Zij kwamen uit Hoogland (Gemeente Amersfoort).