Opnieuw landelijk vuurwerk verbod

Er komt dit jaar toch een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dat besluit heeft het kabinet zojuist genomen tijdens de ministerraad in Den Haag.

De zorg had vorig jaar gevraagd om een vuurwerkverbod, vanwege de grote werkdruk in de ziekenhuizen door corona. Dit jaar leek er geen vuurwerk verbod te komen doordat er afgelopen week nog werd gezegd dat deze niet nodig was.

Vraag van Burgermeesters

De burgemeesters die zijn verenigd in het Veiligheidsberaad, schreven gisteravond aan minister Grapperhaus dat ze ‘een verbod op de verkoop van vuurwerk als op het afsteken ervan’ willen hebben. “Belangrijkste reden is volgens de burgermeester dat de zorg en het zorgpersoneel momenteel onder zwaar onder druk staan als gevolg van de coronacrisis, net zoals vorig jaar.”