Uitslaande keukenbrand in flat Imkersdreef Apeldoorn

Apeldoorn – De brandweer is donderdagavond met spoed gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Imkersdreef in Apeldoorn.

De brandweer schaalde op naar ‘Middelbrand’ en kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Ter plaatse bleek er mogelijk nog een hond en een kat in het appartement aanwezig te zijn, deze zijn uiteindelijk niet aangetroffen.

Bij de keukenbrand kwam veel rook vrij, ook was de brand korte tijd uitslaand aan de achterzijde. Omwonenden hadden last van rook in hun appartement. Twee slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Één van deze twee jongens ademde veel rook in nadat hij de brandende woning binnen rende om te zoeken naar de dieren.

De brandweer had de brand snel onder controle. Hoe de brand kon ontstaan is onbekend. De woning zal de komende tijd onbewoonbaar zijn.