Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding na poging tot doodslag op agenten bij ziekenhuis in Apeldoorn

Apeldoorn – In de nacht van donderdag 4 op 5 november zou een man bij het Gelre ziekenhuis op een politieagent en dienstvoertuigen ingereden zijn met een auto. Een 54–jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is daarom aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

De politie kreeg een melding van een man die overlast zou veroorzaken bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Hij vertoonde agressief gedrag naar de medewerkers. Ter plaatse probeerde de politie de man te kalmeren en er zo voor te zorgen dat hij het terrein zou verlaten. 

Buiten bij zijn voertuig vertoonde hij wederom agressief gedrag. Uiteindelijk leidde dit tot een waarschuwingsschot van de agent. Het voertuig werd klemgereden en de man werd aangehouden.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Bron: Politie.nl
Beeld: Archief