Opnieuw papiercontainer in brand gestoken Koperslagersdonk Apeldoorn

Apeldoorn – Opnieuw is er een container in brand gestoken met vuurwerk, ditmaal aan de Koperslagersdonk in de Apeldoornse wijk de Maten. Het is inmiddels de zesde container die vlam vat door vermoedelijk vuurwerk. 

Rond 13.30 uur zagen voorbijgangers rook uit de ondergrondse papiercontainer komen ter hoogte van basisschool de Gong, waarop zij 112 belde. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Bij de brand kwam behoorlijk veel rook vrij wat onder meer over het naastgelegen fietspad trok. 

Terwijl de brandweerlieden bezig waren met het blussen van de brand verzamelden zich rondom de brandweerwagen en de brandende container een tiental jongeren. Een van hen had een jerrycan bij zich. 

Omdat de brandweerlieden dit te horen kregen lieten zij de politie ter plaatse komen. Zij hebben van getuigen een verklaring opgenomen. 

De container werd door een kraan leeg gekiept in een grotere afvalcontainer zodat de brandweerlieden de brand goed konden afblussen. 

Opmerkelijk is dat het de twee weken geleden ook al raak was op precies dezelfde plek. Toen was de container ook al in brand gezet. 

Inmiddels is de brand geblust en gaat de brandweer inpakken en retour richting de kazerne.