Fietser ernstig gewond na val op fietspad in Apeldoorn

Apeldoorn – Een fietser is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond geraakt bij een valpartij op het fietspad langs de Mheenlaan in Apeldoorn.

Rond 00.30 uur troffen voorbijgangers de ernstig gewonde man aan bij zijn fiets op het fietspad. De man was niet meer aanspreekbaar. Twee ambulances, meerdere politiewagens en een traumahelikopter werden opgeroepen. De politie en het ambulancepersoneel van de eerste ambulance begonnen direct met reanimeren. Een tweede ambulance moest uit Deventer komen omdat er in Apeldoorn geen ambulances meer beschikbaar waren, het ambulancepersoneel van deze ambulance, ondersteunde het ambulancepersoneel van de eerste ambulance.

Het gealarmeerde traumateam mocht vanwege de weersomstandigheden niet vliegen per helikopter, daarom waren zij genoodzaakt om met de auto richting Apeldoorn te komen. De aanrijd tijd van het traumateam was zo’n 40 minuten, het ambulancepersoneel besloot in overleg met de officier van dienst geneeskundige om niet op het traumateam te wachten maar om het slachtoffer zo snel mogelijk per ambulance naar het ziekenhuis te brengen.

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van de mensen die als eerste bij het slachtoffer waren een verklaring opgenomen en gegevens genoteerd.

Waardoor de fietser ten val kwam is nog onduidelijk.