Hulpdiensten oefenen grote brand met elf slachtoffers in Ugchelen

Ugchelen – De hulpdiensten hebben donderdagavond een grootschalige gezamenlijke oefening uitgevoerd. 

In een oude bibliotheek aan de Molencatenlaan in Ugchelen brak brand uit met vermisten, de brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere korpsen ter plaatse, waaronder blusvoertuigen uit Ugchelen, Hoenderloo en Apeldoorn. Ook een hoogwerker en een waterwagen werden ingezet.

Omdat er meerdere vermisten waren kwamen ook meerdere ambulances ter plaatse. De brandweer heeft 11 personen uit het pand gehaald. 

Onder de 11 ‘slachtoffers’ zaten ook leden van de Jeugdbrandweer, zij mochten figureren als slachtoffer en gingen daarbij ook goed in hun rol op.

Door de oefening werd de straat door de politie afgesloten, buurtbewoners werden in een brief gewaarschuwd voor de oefening. Toch schrokken enkele voorbijgangers van de vele brandweerwagen en de rook uit de bibliotheek. De oefening trok veel bekijks van omstanders.