Bewoners slaan alarm na sterke gaslucht Rijksstraatweg Voorst

Voorst – De brandweer is zondagavond druk bezig geweest met een zoektocht naar een benzinelek of benzinedumping in Voorst. Bewoners van vier straten roken een sterke gaslucht in en om hun woning en sloegen alarm.

Het gaat om bewoners van de Rijksstraatweg, de Tuinstraat, Rozemarijnstraat en Kruizemuntstraat. De brandweer deed metingen op die plekken en gaat ervan uit dat de sterke lucht afkomstig is van benzine. In de straten worden tientallen putdeksels gelicht om te ontdekken waar de bron zich bevond.

De gemeente heeft de plekken waar de geur het sterkst was afgesloten met hekken, zodat de brandweer nader onderzoek kon doen. 

Medewerkers van de brandweer hebben laten weten dat de lucht niet schadelijk is voor bewoners. Wel kunnen ze klachten als misselijkheid of hoofdpijn ervaren.

Na ongeveer een inzet van 2 uur konden de brandweerlieden het riool, met behulp van een waterwagen uit Deventer, doorspoelen in de hoop dat de lucht verdween. 

Na een langdurige inzet konden de brandweerlieden weer retour. Hoe de benzine in het riool terecht is gekomen is niet bekend. 

De brandweer heeft het waterschap in kennis gesteld. Zij gaan verder met het afnemen van monsters etc.